Egypte

Egypte ligt in het noordoostelijke deel van Afrika en behoort zelfs voor een gedeelte bij Azië. Het land ligt zowel aan de Middellandse Zee als een de Rode Zee.

De meeste toeristen verblijven hier echter in één van de vele toeristenoorden aan de Rode Zee. Van hieruit worden er verschillende excursies georganiseerd naar één van de vele historische hoogtepunten van het land. De Rode Zee staat bekend om zijn prachtige onderwaterleven.

De Nijl vormt al duizenden jaren de levensader van Egypte en hierdoor kon hier de eerste oude beschaving ter wereld zich hier ontwikkelen. De herinneringen aan deze beschaving die hier leefde tussen 3.200 voor Christus en 342 voor Christus zijn nog steeds in het land te bezichtigen.

Na deze periode heeft het land vele overheersers gekend waaronder de Grieken, Romeinen en de Turken. Hierna heeft Egypte enkele eeuwen tot het Arabische rijk behoord. Dit is de rede dat men hier nog steeds Arabisch plaats. Na enkele eeuwen tot het Ottomaanse rijk te hebben behoord waren het eerst de Fransen onder leiding van Napoleon Bonaparte en later de Britten die hier de macht overnamen. Later waren het de Britten en de Fransen die samen verantwoordelijk waren voor de aanleg van het Suezkanaal en heermee de route naar het oosten met vele duizenden kilometers verkorte.

In 1952 werd Egypte een zelfstandig land en net als in zoveel beginnende democratieën zorgde dit voor veel onrust en meerdere staatsgrepen. Na bijna dertig jaar geregeerd te zijn door president Hosni Moebarak, die door velen als een dictator werd gezien braken hier in 2011 rellen uit die uiteindelijk het begin zouden zijn van de Arabische lente.