Bonaire

bonaire_zee

Bonaire is een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Het ligt naast Curacao en Aruba. Ze horen bij de benedenwindse eilanden. Het is er lekker warm en het heeft een prachtige onderwaterwereld. Het eiland kun je in een dag rondrijden. Alle duiklocaties zijn te herkennen aan een gele steen. Daar kun je parkeren en gaan duiken. Er is veel te zien onderwater en natuurlijk is het eiland zelf ook prachtig.

Bonaire onderwater2

Bonaire onderwater


Bonaire ligt in de Caribische Zee voor de kust van Venezuela en heeft als bijnamen o.a. Flamingo-eiland en Diver’s Paradise. Het hoort bij het Noord-Amerikaanse continent en je kunt er betalen met de Amerikaanse dollar (let op, euro’s worden op Bonaire bijna nergens geaccepteerd).


Het ligt op zo’n 7800 kilometer van Schiphol en daar vlieg je ongeveer 9 uur over.
De hoofdstad is Kralendijk en het eiland is 288 km2 groot. Brandaris is met 241 meter het hoogste punt van Bonaire. Het ligt in Washington Slagbaai Park.

Kraanwater is er direct drinkbaar. Je hoeft dus geen plastic flessen met water te kopen. Bonaire wint drinkwater uit zeewater door middel van osmose. Er zijn talloze restaurantjes op Bonaire. Je kunt er heerlijk eten van verse vis tot pizza.

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat met het hele jaar door stabiele temperaturen rond 30 graden Celsius die ’s avonds dalen tot 23 graden. Klimatologisch gezien is het een van de beste strandbestemmingen, omdat het er altijd warm is maar nooit te heet. Dat komt door de noordoostelijke passaatwind.

Kijk ook eens bij Nederland