Terug

Alle informatie op deze web-pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld en verzameld. Gegevens verkregen uit de archieven en uit de documentatie van andere onderzoekers zijn geaccepteerd als correct en overgenomen zoals in de originele dossiers vermeld.  Er ontbreken nog heel wat gegevens, waardoor we nog niet alle Joon's in één familie tak hebben kunnen onderbrengen. Bent u op zoek naar uw voorouders en komt u die niet tegen in één van de stambomen dan ontvang ik uw informatie graag.

Zijn volgens u gegevens onjuist of niet volledig dan verneem ik dat ook graag. U kunt de gegevens toesturen via het contact formulier.

 jacobus joon


Willem Joon

Willem Joon moet eind 1500 in de Zaanstreek zijn geboren. Hij is de oudste stamhouder van onze familie die er tot nu toe gevonden is.  Hiernaast een foto van Jacobus Joon (8-12-1864) met kinderen en kleinkinderen, broers en zusters.

 

wapen
Pieter Joon

Pieter Joon werd op 29 October 1653 te Hamburg geboren als zoon van George John en Anna Rentzel. Hij vestigde zich in Amsterdam als Pieter Joon en trad in dienst bij de koopman Joannes Wagener op 20 October 1671. Deze naam is dus geen "oorspronkelijke" JOON .
In  1766 liet Pieter Joon het hiernaast getoonde familiewapen ontwerpen.

 

 
Willem Cornelisz Joon

Joon Willem Cornelisz (roepnaam Spook) Joon overleed in 1745 te Akersloot. Hij trouwde op 9-9-1736 te Krommeniedijk met Adriaentje Lourus Schuijtemaker. Helaas heb ik deze lijn nog niet kunnen koppelen aan die van Willem Joon.

 

Gerrit H Joon
Jan Joon

Jan Joon werd op 30 september 1803, vermoedelijk te Amsterdam, begraven. Hij was gehuwd met Aaltje Twenhaar. Enkele van hun nakomelingen vestigden zich in het voormalige Nederlands Oost-Indië. Vermoedelijk zal deze familielijn gekoppeld kunnen worden aan die van Pieter Joon.
Een foto van Gerrit Hendrik Joon (25-9-1884) uit zijn " Indië " tijd.